KVADRATUREN SKOLESENTER - BIBLIOTEKET

}

Åpningstider

Mandag kl. 07.30 -15.30
Tirsdag kl. 07.30 - 15.30
Onsdag kl. 07.30 - 17.30
(leksehjelp kl. 15.15-17.30)
Torsdag kl. 07.30 - 15.30
Fredag kl. 07.30 - 15.30

Biblioteket er selvbetjent
kl. 07.30-08.00

Om biblioteket

Skolens bibliotek har en sentral plassering i 1. etasje like ved hovedinngangen og har store vinduer ut mot Tollbodgaten. Les mer om biblioteket her.

Søk i biblioteket

Biblioteket bruker datasystemet Mikromarc, og her kan du søke i skolens bibliotek.

Kontakt oss

Vi ønsker gjerne å høre fra deg. Send oss gjerne en melding eller finn den du er på jakt etter på denne siden.

OM BIBLIOTEKET

Skolens bibliotek har en sentral plassering i 1. etasje like ved hovedinngangen og har store vinduer ut mot Tollbodgaten.

På Biblioteket kan du:

 • Lese aviser og blader/tidsskrifter
 • Låne bøker, lydbøker, blader m.m.
 • Bruke datamaskin
 • Kopiere, printe og scanne
 • Bruke stille lesesal og grupperom
 • Spørre bibliotekarene om hjelp

Boksamlingen består av faglitteratur for alle avdelinger – og skjønnlitteratur: romaner, noveller, ungdomsbøker, engelsk-tysk-fransk-spansk lettlest-bøker, tegneserier, dikt, skuespill og lydbøker. Vi har også klassesett og filmer til bruk i undervisningen.

Biblioteket har 47 tidsskrifter som dekker de fleste fagfelter. Vi abonnerer på 11 aviser, og disse blir oppbevart ca en måned før de kastes. Leksika og oppslagsverker finnes på egne hyller.

Biblioteket bruker datasystemet Mikromarc, og har egen søketerminal for publikum. Utlån av bøker registreres på data ved henvendelse til personalet. Innlevering skjer i skranken eller i bokkassen ved inngangspartiet. Lånetid på bøker er fire uker, på blader én uke. Leksikon og oppslagsverk er ikke til hjemlån. Andre tjenester: Kopi/print: Biblioteket har kopimaskin og printer. Du må registrere deg med ID-kortet første gang du bruker maskinen.. Ved kopiering/printing belastes kontoen på ID-kortet ditt.

Flere PCer står til elevenes disposisjon. Alle har tekstbehandling (Word) og internett og er tilknyttet printer.

AVISER

TIDSSKRIFTER

 • Fædrelandsvennen
 • Aftenposten
 • Dagbladet
 • Klar Tale
 • Utrop
 • A-magasinet
 • Blikk
 • Dykking
 • Elle
 • Elle interiors
 • I form
 • Illustrert vitenskap
 • Innsikt
 • KK
 • Norsklæreren
 • Psykisk helse
 • Putsj (natur og ungdom)
 • Spesialpedagogikk
 • Språknytt
 • Vagabond
 • Yrke

BIBLIOTEKREGLEMENT

Hvem kan låne?
Alle elever og ansatte ved Kvadraturen skolesenter kan låne bøker, lydbøker og tidsskrifter (ikke nyeste nr.) på Studieverkstedet. ID-kort brukes som lånekort. Hvis ingen bibliotekansatte er til stede, kan utlånet registreres på utlånslapp som finnes i skranken.

Lånetid
Lånetid for bøker og lydbøker er 4 uker. Noen bøker har kortere utlånstid, for eksempel ordbøker som lånes ut i 3 dager. For tidsskrifter er lånetiden 1 uke.

Ikke til hjemlån
Spesielle oppslagsbøker som brukes ofte, for eksempel leksikon, lånes ikke ut, men må brukes i biblioteket. Du kan eventuelt ta kopi av sidene du trenger.

Fornyelse av lån
Hvis ingen står på venteliste, kan utlån som regel forlenges. Ta kontakt med personalet.

Reservering
Du kan stå på venteliste på bøker og annet materiale. Det sendes melding på It’s learning når bøkene er kommet inn.

Websøk
Du kan søke selv etter bøker o.a. via Websøk. Se under Bibliotek/SIV på skolens hjemmeside.

Ansvar
Du er ansvarlig for alt som lånes på ditt kort. Meld fra om adresseendring/endring av telefonnummer.

Purring
Om bøkene ikke leveres til rett tid, sendes inntil 3 purringer. Det er ikke noe purregebyr. Purrebrev sendes via kontaktlærer.

Erstatning
Du er ansvarlig for alt materiale du har lånt. Tapt eller ødelagt materiale må erstattes. Etter 3. gangs purring uten reaksjon fra låner, sendes erstatningskrav og deretter regning etter gjeldende erstatningssatser.

Utskrift/kopi/skanning
Kombinert skriver og kopimaskin er plassert i biblioteket. Ved første gangs bruk, må du logge på med brukernavn og passord (samme som på It’s learning). Det benyttes personlig ID-kort. Maskinen kan også brukes til skanning.

Grupperom
Grupperom kan reserveres til gruppearbeid. Ta kontakt med personalet.

Mat/drikke
Mat og drikke er ikke tillatt i biblioteket.

Søppel
Det er kildesortering av søppel. Sørg for at det er ryddet etter deg når du forlater Studieverkstedet.

MÅNEDENS ANBEFALTE BØKER

Kvinnen vi møter i  Aksel Selmers roman har litt av hvert å stri med. Hun er sykemeldt og må bruke nakkekrage, mannen hennes er mer opptatt av sykkelrittet han trener til enn av henne, og på toppen av det hele har tenåringsdatteren flyttet sammen med sin mye eldre kjæreste. Legen råder henne til å gå turer for restitusjonens skyld. På en av turene møter hun en mann med hund, og de begynner å slå følge.

Forfatteren holder skrivekurs for elever 4 mandager 26/2-19/3. Ta  kontakt med Studieverkstedet for mer info og påmelding!
Les mer

© fotograf: Esben Haakenstad Zoom Foto

 

Fra Sentral-Asia til dypet av Kina og India - i dag er det Østen som lokker mange av dem som søker rikdom og eventyr. Regionen er igjen på vei mot dominans innen global politikk, handel og kultur, og i denne boken settes verdenshistorien i nytt lys, med Østen som dreiepunkt. Forfatteren beskriver kreftene som har ført til rikers vekst og fall og varsler en ny æra i internasjonal politikk. «Silkeveiene» har fått svært god mottagelse og ble kåret til årets historiebok av The Daily Telegraph da den utkom i 2015. Boken er rikt illustrert med oversiktskart. Peter Frankopan er historiker ved Oxford University.

Da Chloe skal begynne første året på high school, erklærer den kunstneriske moren at hun vil flytte til Mexico, for det er plent umulig for henne å skape stor kunst i Massachusetts. Dermed blir Chloe etterlatt alene sammen med den klønete faren sin. Chloe kaster seg ut i en rekke nye utfordringer på skolen, i sin søken etter å finne ut hvem hun er, og hvordan hun skal klare seg uten mamma i nærheten. Og sist, men ikke minst, hvordan hun skal håndtere det sosialt krevende spillet på skolen uten å dumme seg fullstendig ut. Det ender opp i en rekke krevende situasjoner, som blant annet å tiltrekker seg oppmerksomheten til skolens kjekkeste gutt. Alt blir en salig røre, og Chloe innser at hun er skyld i det meste selv.
Historien er skrevet som en dagbokroman med mye humor og alvor om familie, venner, skole, forelskelse.

Erika Fatland har reist langs Russlands enorme grense, fra Nord-Korea, langs Kaukasus, over Det kaspiske hav og Svartehavet. Leseren blir med til Ukraina, der Putin ekspanderer, gjennom Øst-Europa og helt til vår egen grense mot Russland. Ferden avsluttes med båt gjennom nordøstpassasjen, en reise som har blitt mulig på grunn av klimaendringene. Forfatteren deler sin kunnskap om og erfaringer fra alle landene hun besøker. Dette er land som er svært ulike, men som alle påvirkes av sin mektige nabo.

ANSATTE PÅ BIBLIOTEKET

Åse Haugland

Åse Haugland

Bibliotekar

M: asha@vaf.no T: 38 07 73 95
Åse Helleren

Åse Helleren

Bibliotekar

M: ashe1@vaf.no T: 38 07 73 95
Heti Hoti

Heti Hoti

Fagarbeider

M: heho8@vaf.no T: 38 07 73 95
Tordis Kolrud

Tordis Kolrud

Assistent

M: xxxx@vaf.no T: 38 07 73 95

Adresse:
Tollbodgaten 75
Postboks 517, Lundsiden
4605 Kristiansand
Org.nr.974595117

Telefon: 38 07 73 00
Telefax: 38 07 73 01

E-post: kvadraturen.skolesenter@vaf.no

Fakturaadresse:
Fakturamottak
Postboks 501, Lundsiden
4605 Kristiansand
E-post: fakturamottak@vaf.no
EHF 96 08 958 27