Disse bøkene kan du låne på Studieverkstedet

Gode råd før eksamen

I denne boken deler forfatteren sine «hemmelige» studietips med deg. Du vil bli motivert, inspirert og skjønne hvordan du med enkle grep kan studere smartere og dermed oppnå bedre karakterer.Lær hvordan du kan få bedre hukommelse, ta eksamen uten nerver og samtidig trives som student. Erling Kagge var en av de dårligste i klassen,men tok jusutdanning. Kagges viljestyrke viser at alt er mulig om du vil nok. Brede Kvisvik tar i dag doktorgrad i hjertemedisin og underviser studenter. Han gir deg nyttige tips som han selv ikke var klar over før han var ferdig utdannet. Oddbjørn By, tre ganger norgesmester i hukommelse. Han har også verdensrekordeni memorering av siffer.

Studieteknikk

Har bibliografi, innholdsfortegnelse
Denne boka er rettet mot elever og studenter som ønsker å lære mer effektivt og dermed få bedre karakterer. Her lærer du blant annet å styre tiden, lese raskere, gode hukommelses- og motivasjonsteknikker og hvordan du kan hanskes med nervøsitet. Boka har tre deler: Lær effektivt (om studieteknikk), Prester optimalt (om prøver og eksamen) og Tenk rett (om motivasjon og mentalitet).

Denne boka kan hjelpe deg med matteleksene

Denne boka er en revolusjonerende matteguide. At matte kun er pugging, er en myte. Det dreier seg om at elever trenger å lære seg grunnlaget de behøver for å forstå faget. I boka presenteres oppskriften til grunnmuren, som skal gi elevene forståelse, trygghet og mestringsfølelse som gjør at de får lyst til å lære mer. Boka viser enkelt hvilke steder i mattepensumet barn og ungdom sliter mest, og grunnen.

NYINNKJØPTE BØKER PÅ STUDIEVERKSTEDET

Hva slags mennesketype er du? «Gul» og impulsiv, «blå» og analytisk eller kanskje den dominerende «rød»? Denne boken er et verktøy til å forstå de viktigste forskjellene på ulike personligheter og kommunikasjonstyper. Forfatteren viser til nyere forskning og eksempler fra hverdagen når han forklarer de ulike personlighetstypene og hvordan man kan bruke denne kunnskapen til å forstå mer av omgivelsene sine. Boken har blitt en stor suksess i Sverige og er solgt til mer enn 40 land. Omtalen er utarbeidet av BS.

Kristin Gjelsvik driver en av Norges største blogger og har mange tusen daglige lesere. De fleste av disse er unge jenter. Som blogger vet Gjelsvik mye om det stadig økende kroppspresset disse jentene og andre utsettes for. I denne boken beskriver hun hvordan bloggverdenen fungerer og hvilken påvirkningskraft de store bloggerne faktisk har. Gjelsvik gir konkrete tips om hvordan man kan stå imot kroppspresset og få bedre selvtillit. Hennes viktigste budskap er: Ekte og naturlig er bra nok! Omtalen er utarbeidet av BS.

I 2015 døde Naja Marie Aidts sønn Carl i en ulykke. Han ble 25 år gammel. Hvordan går du egentlig videre når barnet ditt dør brått? Forfatteren forsøker å beskrive livet etter ulykken, samtidig som hun utforsker poesiens språk om sorg og kjærlighet. Teksten er rasende ærlig – den beskriver hvordan sorg føles, hvordan den endrer ens forhold til virkeligheten, ens nærmeste og tiden. Korte prosastykker henvendt til Carl veksler med lyriske passasjer, bruddstykker fra nåtiden med erindringsglimt og dagboksnotater. Omtalen er utarbeidet av BS.

Delia reiser tilbake til heimbyen Napoli etter at mor hennar blir funne død, flytande i sjøen, berre iført raffinert undertøy. Ei rekkje anonyme telefonoppringingar og mystiske hendingar gjer at Delia rekonstruerer dei siste dagane mora levde. Snart blir det klart for henne at mora var ein heilt anna person enn ho har trudd. «Kvelande kjærleik» var Elena Ferrante sin første roman. NB: boka har tidlegare vore utgitt på bokmål med tittelen «Hjemreise» (1994). Omtalen er utarbeidd av BS.

Adresse:
Tollbodgaten 75
Postboks 517, Lundsiden
4605 Kristiansand
Org.nr.974595117

Telefon: 38 07 73 00
Telefax: 38 07 73 01

E-post: kvadraturen.skolesenter@vaf.no

Fakturaadresse:
Fakturamottak
Postboks 501, Lundsiden
4605 Kristiansand
E-post: fakturamottak@vaf.no
EHF 96 08 958 27