Studiehverdagen på Kvadraturen skolesenter

Denne boka kan hjelpe deg med matteleksene

Denne boka viser hvilke områder av grunnskolens mattepensum barn og ungdom ofte sliter med, og hvorfor. I tillegg forklarer den hvordan man løser dette på den mest effektive måten. Den er skrevet på en enkel måte og er lett å finne frem i. Her finner du grunnleggende...

Brenners bokhylle

I "Brenners bokhylle" , som ble sendt på NRK før jul, fikk programleder Hans Olav Brenner besøk av kjente nordmenn som tok med seg en bok som hadde gjort inntrykk på dem – for noen nærmest forandret livet deres. Bøkene i «Brenners bokhylle» blir med på flyttelasset...

MÅNEDENS ANBEFALTE BØKER

Kvinnen vi møter i  Aksel Selmers roman har litt av hvert å stri med. Hun er sykemeldt og må bruke nakkekrage, mannen hennes er mer opptatt av sykkelrittet han trener til enn av henne, og på toppen av det hele har tenåringsdatteren flyttet sammen med sin mye eldre kjæreste. Legen råder henne til å gå turer for restitusjonens skyld. På en av turene møter hun en mann med hund, og de begynner å slå følge.

Forfatteren holder skrivekurs for elever 4 mandager 26/2-19/3. Ta  kontakt med Studieverkstedet for mer info og påmelding!
Les mer

© fotograf: Esben Haakenstad Zoom Foto

 

Fra Sentral-Asia til dypet av Kina og India - i dag er det Østen som lokker mange av dem som søker rikdom og eventyr. Regionen er igjen på vei mot dominans innen global politikk, handel og kultur, og i denne boken settes verdenshistorien i nytt lys, med Østen som dreiepunkt. Forfatteren beskriver kreftene som har ført til rikers vekst og fall og varsler en ny æra i internasjonal politikk. «Silkeveiene» har fått svært god mottagelse og ble kåret til årets historiebok av The Daily Telegraph da den utkom i 2015. Boken er rikt illustrert med oversiktskart. Peter Frankopan er historiker ved Oxford University.

Da Chloe skal begynne første året på high school, erklærer den kunstneriske moren at hun vil flytte til Mexico, for det er plent umulig for henne å skape stor kunst i Massachusetts. Dermed blir Chloe etterlatt alene sammen med den klønete faren sin. Chloe kaster seg ut i en rekke nye utfordringer på skolen, i sin søken etter å finne ut hvem hun er, og hvordan hun skal klare seg uten mamma i nærheten. Og sist, men ikke minst, hvordan hun skal håndtere det sosialt krevende spillet på skolen uten å dumme seg fullstendig ut. Det ender opp i en rekke krevende situasjoner, som blant annet å tiltrekker seg oppmerksomheten til skolens kjekkeste gutt. Alt blir en salig røre, og Chloe innser at hun er skyld i det meste selv.
Historien er skrevet som en dagbokroman med mye humor og alvor om familie, venner, skole, forelskelse.

Erika Fatland har reist langs Russlands enorme grense, fra Nord-Korea, langs Kaukasus, over Det kaspiske hav og Svartehavet. Leseren blir med til Ukraina, der Putin ekspanderer, gjennom Øst-Europa og helt til vår egen grense mot Russland. Ferden avsluttes med båt gjennom nordøstpassasjen, en reise som har blitt mulig på grunn av klimaendringene. Forfatteren deler sin kunnskap om og erfaringer fra alle landene hun besøker. Dette er land som er svært ulike, men som alle påvirkes av sin mektige nabo.

Adresse:
Tollbodgaten 75
Postboks 517, Lundsiden
4605 Kristiansand
Org.nr.974595117

Telefon: 38 07 73 00
Telefax: 38 07 73 01

E-post: kvadraturen.skolesenter@vaf.no

Fakturaadresse:
Fakturamottak
Postboks 501, Lundsiden
4605 Kristiansand
E-post: fakturamottak@vaf.no
EHF 96 08 958 27